Lab informatiekunde

Publicatieruimte voor studenten informatiekunde (faculteit Letteren, KU Leuven)

post-BLOK: zwart gat?

Wanneer de examens (eindelijk!) gedaan zijn, loop je de kans in een groot en diep zwart gat te vallen. Hoe pak je dit aan? Hoe leer je weer van het leven genieten? In deze blog lees je een paar tips.

Sleep(over)

De hele dag slapen, dat mag nu. Zaaaaalig! Om te zorgen dat je geen vreselijke nachtmerries hebt (te laat komen op het examen, alle leerstof die de hele nacht door je hoofd spookt, …) kijk je best een feel good film of een lieve cartoon. Sweet dreams gegarandeerd. En vergeet niet je wekker uit te zetten: jij slaapt uit tot in de late namiddag.

Feesten

Je hebt de toog al meer dan een maand niet gezien. Verdorie wat een weerzien: hallo pintjes, hallo dansbenen, dit wordt mijn avond! Vergeet niet dat je al een maand ‘droog staat’, je hebt er maar drie nodig om helemaal over kop te gaan.


Hoe het perfecte feest organiseren?

  1. Hou rekening met je kotgenoten. Niet iedereen gedaan met de examens? Ga ergens anders heen en gun ze de rust die jij ook hebt gehad

  2. Maak de allermooiste afspeellijst ooit: alle schijven moeten er op. Dansplaatjes, Nederlandstalige meezingers, carnavalsmuziek, schuurschijven en zoek na die drie pinten zeker ook je rapskills op.

  3. Uitgebreid snacken! Tijdens de examens ben je altijd voor de minst tijdrovende snack gegaan, maar nu mag je je uitleven. Een hamburger met allessss: dubbelecheeseburger, spek, fancy groenten, wie weet een ei en vooral veel ajuinen. Jij en je vrienden kunnen ook langs de McDo gaan, maar hey, je hebt nu toch zeeën van tijd?

Op reis

Alle studentenkringen organiseren een groepsreis: is het geen skivakantie dan wel een trip boordevol cultuur. Ben je geen lid van een studentenvereniging, of gewoon vergeten aan te melden? Plan een last minute citytrip. Nu is het de ideale moment: nog geen les en geen hoogseizoen (dus lekker goedkoop). Boek nog tijdens het studeren je retourticket naar plezierige oorden en je bent na je examens meteen vertrokken. En nachtmerries over de examens zal je ook niet meer hebben: nu kan je van een leuke vakantie dromen.

Studeren?

Er van uitgaand dat je uit vrije wil je studie gekozen hebt en je met hart en ziel voor je examens geblokt hebt, is het niet slecht om ook een heel klein beetje aan school te denken na je examens…
Ehmm whut?
Voor je terug angstdromen over de examens krijgt: doe het rustig aan joh, je studie is toch je interesse? Leer je talen? Lees een boek in die taal en dat hoeft geen hoogstaand literair werk te zijn. Ben je wetenschapper in spé? Blader een beetje in een vaktijdschrift … Chill toch?