Lab informatiekunde

Publicatieruimte voor studenten informatiekunde (faculteit Letteren, KU Leuven)

"Add to Cart"

Twintig jaar geleden had men je gegarandeerd uitgelachen wanneer je hen zou vertellen dat de online winkels stilletjes aan de bakstenen winkels zouden overmeesteren. Maar zo geschiedde... Het aantal online aankopen is de laatste jaren enorm gestegen. Maar dan moeten wij ons misschien eens afvragen: "Wat is er nu zo populair aan dat online shoppen?"

Time is Money

Waarom zou je nu best online bestellen? Eerst en vooral de belangrijkste reden: Iedereen kent het wel... Je hebt dringend een nieuw paar schoenen en een mooie jurk nodig voor dat hippe feest dat eraan komt, maar je hebt totaal geen tijd en geen zin om nog uren in winkels te besteden aan het passen van schoenen en kleding. Dus is er dé perfecte oplossing: je kan gewoon bij wijze van spreken in je pyjama in de zetel een hoop kledingstukken bestellen via internet. Dit kan je doen wanneer je maar wilt, overdag of ’s nachts, terwijl fysiek winkelen alleen overdag kan. Plus het is ook gemakkelijker voor invalide personen bijvoorbeeld.

Money is Time?

Verder is online shoppen meestal ook een stuk voordeliger en heb je geen wachtrij aan de kassa. Ook de algemene onkosten zullen veel lager zijn, zoals bijvoorbeeld het parkeergeld, de brandstof en eventueel snelheids- of parkeerboetes. Veel mensen zullen tijdens het shoppen ook even willen rusten en iets drinken en/of eten. Alles bij elkaar ben je snel een heel pak geld kwijt. Dit is niet het geval wanneer je thuis een half uurtje online shopt.

Zie ook: